Friday, September 16, 2011

Majlis Penutupan Bulan Patriotisme 2011

Jumaat 16 September 2011 - Majlis ini berlansung di Dataran Wawasan pada jam 7.30 pagi yang telah dihadiri oleh semua warga SMKJR sesi pagi. Bulan Patriotisme ini telah mula diraikan bermula pada 15 Ogos 2011 hingga 15 September 2011. Pelbagai aktiviti yang telah dijalankan oleh pihak sekolah sempena bulan kemerdekaan ini yang telah dikendalikan oleh panitia-panitia di bawah Bidang Kemanusiaan. Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh ustaz Abdul Ghaffar b Abdullah dan seterusnya ucapan penutupan oleh Pn.Fuziah bt Md Ali (Pemangku Pengetua). Pengacara majlis pada kali ini ialah Pn.Haslina bt Ibrahim.


Seterusnya penyerahan replika keris yang disampaikan oleh Pn.Rohaniah bt Kassim (Ketua Bidang kemanusiaan) kepada Pn.Fuziah bt Md Ali (Pemangku Pengetua) sebagai simbul selesainya sambutan bulan kemerdekaan pada tahun ini.

Penyerahan Replika Keris disampaikan oleh Pn.Rohaniah bt Kassim kepada Pn.Fuziah bt Md Ali (Pemangku Pengetua)

Persembahan Koir dengan lagu '1 Malaysia' oleh pelajar-pelajar SMK Kajang Utama (Program RIMUP)

Persembahan Koir dari pelajar-pelajar 4Sc SMK Jalan Reko dengan lagu 'Tanah Pusaka'


Persembahan Drama Patriotik bertajuk 'Puteri Gunung Ledang' oleh pelajar-pelajar Tingkatan 6


Seterusnya penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang bulan kemerdekaan yang disampaikan oleh Pn.Fuziah bt Md Ali (Pemangku Pengetua)

Majlis diakhiri dengan nyanyian lagu 'Tanggal 31' oleh kumpulan koir dan semua warga SMKJR. Berjumpa lagi pada bulan kemerdekaan tahun 2012 insyallah!!Para peserta majlis penutupan bulan patriotisme bergambar bersama-sama selepas majlis selesai.Tahniah semua!!

No comments:

Post a Comment